Van onrustig dromen naar een ontspannen nachtrust

Van onrustig dromen naar een ontspannen nachtrust

Van onrustig dromen naar een ontspannen nachtrust

Onrustig dromen kan onze nachtrust op een vervelende manier verstoren. Je schrikt wellicht wakker, verstoort je eigen nachtrust, houdt eventueel een partner wakker en bent overdag eerder vermoeid. Waarom dromen we soms onrustig en wat vertellen die dromen ons? Bij Zelesta is jouw ontspannen nachtrust ons hoogste streven. Ook op dit gebied helpen we je daarom met alle liefde.

Wat zijn dromen en waarom dromen we?

Dromen zijn eigenlijk films die zich tijdens jouw nachtrust visueel en auditief in je eigen gedachten afspelen. We hoeven je vast niet te vertellen dat die ‘films’ soms levensecht kunnen lijken. Dat kan iets fijns zijn, maar ook iets heel vervelends. Zo kun je ook erg onrustig dromen over dingen waarvan je hoopt dat ze nooit werkelijkheid worden. Waarom we precies dromen? Daar is tot nu toe nog geen stellig antwoord op. Antwoorden van specialisten variëren van ons onderbewuste en het verwerken van onze dag tot een noodzakelijk iets vanuit de oermens. Leren anticiperen op extreme gebeurtenissen, zou daar de gedachte achter zijn. De meest wetenschappelijke verklaring is dat onze hoge hersencapaciteit tijdens de nacht ervoor zorgt dat we overdag weer goed en uitgerust kunnen functioneren.

Wat betekenen dromen als we onrustig dromen? Onrustig dromen kan te maken hebben met wat we eerder hebben meegemaakt, wat we voelen, ervaren of waar we bewust of onbewust mee bezig zijn.

Wat betekenen dromen als we onrustig dromen?

Eén ding is zeker: we dromen allemaal. Zelfs als je het je de volgende dag niet meer herinnert, heb je die nacht gedroomd. Naast fijne dromen waar je de volgende dag leuk op terugkijkt, kijken veel mensen ’s nachts een minder leuke ‘film’. Onrustig dromen zorgt niet alleen voor een vervelend gevoel en nare emoties, maar ook voor een verstoorde nachtrust. Maar waar komt het dan precies vandaan? Onrustig dromen heeft vaak betrekking op een onrustig leven. Maak jij je regelmatig flink zorgen? Dan is de kans groot dat je dat ’s nachts met je meedraagt. Maar ook een gehaast en opgejaagd leven kunnen er ook voor zorgen dat je nachtrust het stukje ‘rust’ mist.

Zo zorg je voor een meer ontspannen nachtrust

Laten we vooropstellen dat we onze dromen niet volledig in de hand hebben. Wel kun je zelf zorgen voor een meer ontspannen nachtrust. Onrustig dromen kan namelijk al in de kleine dingen zitten. Daarvoor geven we je bij Zelesta graag 3 praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen.

Zorg voor een fijne, opgeruimde slaapkamer

Een rustiger en lichter leven begint in de slaapkamer en dus is het belangrijk dat deze ruimte een zorgeloze uitstraling heeft. ‘Ze’ zeggen niet voor niets dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. In de slaapkamer is dat niet anders. Mogen we je een leuke tip meegeven? Blauw schijnt een kalmerende kleur te zijn en zorgt voor een ontspannen hartritme. Groen zou daarnaast rustgevend zijn. We willen niet garanderen dat een slaapkamer make-over onrustig dromen voorkomt, maar vinden het wel een leuk weetje.

Gun jezelf ultiem slaapcomfort

Ultiem slaapcomfort hoort eigenlijk geen luxe te zijn. Althans, dat vinden wij bij Zelesta. Een goede nachtrust en minder onrustig dromen is geen bijzonder voorrecht; het is bedoeld voor iedereen. Door te kiezen voor een echt goed dekbed en hoogwaardige kussens kies je bewust voor slaapcomfort waarbij levenskwaliteit cadeau komt. Daar helpen wij je graag bij. Met ons zachte en wasbare 2-in-1 beddengoed is jouw gezonde nachtrust ons hoogste streven. Zo zorg je ervoor dat het in slaap komen alleen al een hele nieuwe betekenis krijgt. Op naar een ontspannen nachtrust.

Bereid jezelf rustig voor op de nacht

Een onrustig hoofd kan zorgen voor onrustig dromen. Door jezelf rustig voor te bereiden op een ontspannen nachtrust, kun je dit wellicht voorkomen. Dat kan door overdag en vroeg in de avond te bewegen of een fijne wandeling te maken. Probeer daarnaast vlak voor het slapengaan niet meer teveel te eten en vermijd ’s avonds koffie, alcohol en sterke thee. Onze laatste tip? Probeer je vlak voor de nachtrust niet te intensief in te spannen. Daar draagt ons 2-in-1 dekbed heel goed aan bij; een bed opmaken is dan namelijk geen opgave meer.

Dromen worden bij Zelesta werkelijkheid

Althans, de fijne dromen in ieder geval. Zelesta is een goede eerste stap naar een lichter leven in de slaapkamer. Met ons hoogwaardige, wasbare en zachte 2-in-1 beddengoed toveren wij jouw slaapkamer graag om tot een zorgeloze plek van ontspanning. En wist je dat onze unieke dekbedden ontlasten en ontzorgen bij rugklachten, reuma en ademhalingsklachten? Een ontspannen nachtrust en minder onrustig dromen is ontzettend dichtbij.

Zelesta geeft om jouw nachtrust. Slaap zacht.


Terug naar blog