Wat is een goed dekbed en hoe kies je een dekbed?

Wat is een goed dekbed en hoe kies je een dekbed?

Wat is een goed dekbed en hoe kies je een dekbed?

Lichter leven begint in de slaapkamer. Daar zijn wij van overtuigd. Het creëren van een zorgeloze en ontspannen plek om je dag af te sluiten én te beginnen is veel waard. Eén van de belangrijkste keuzes is dan ook het beddengoed. Wat is een goed dekbed en hoe kies je een dekbed? Bij Zelesta geven we nachtrust opnieuw betekenis en dat doen we ook door goed advies te geven. In deze blog geven wij je 5 tips voor een goed dekbed. Hierbij houden we rekening met seizoenen, slaapkamer- en lichaamstemperatuur, lichamelijke klachten, allergieën en bovenal jouw gewenste comfort.

1. Wat is een goed dekbed voor ieder seizoen?

In je zoektocht naar een goed dekbed zijn de seizoenen één van je eerste criteria. Ben je op zoek naar een lekker warm winterdekbed, is hij juist voor de zomer of ligt de focus op de seizoenen daar tussenin? Waar een dunner dekbed ideaal is voor de relatief warmere maanden, is hij ook goed te gebruiken als extra dekbed in de winter. Zo bieden wij bij Zelesta bijvoorbeeld de Easybed Light: een prettig dekbed voor de lente, zomer of herfst en tegelijkertijd een comfortabel extra dekbed voor de koudere wintermaanden. Gaat je voorkeur uit naar gemak? Dan is een vierseizoenen dekbed als de Zelesta Easybed een fijne keuze voor het hele jaar.

2. Wat is de temperatuur in de slaapkamer en heb je het snel warm of koud?

De seizoenen zijn een eerste, maar jouw eigen slaapkamertemperatuur is ook een belangrijke factor voor een goed dekbed. Slaap je bijvoorbeeld graag met de verwarming aan of vind je het juist prettig om het raam op een kiertje te hebben? Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of je het snel warm of koud hebt in de slaapkamer. Warmteregulerende dekbedden raden wij bij Zelesta in ieder geval aan. Waar je daarnaast ook veel plezier van zult hebben, is een dekbed dat krachtig isoleert, maar tegelijkertijd luchtdoorlatend is. Zo kun je er iedere ochtend in ieder geval weer fris tegenaan.

3. Een goed dekbed voor huidproblemen of allergieën

Wist je dat de kleding die we dragen en het dekbed waaronder we slapen twee van de meest voorkomende triggers zijn voor huidproblemen en -irritatie? Bij Zelesta raden we daarom altijd een anti-allergeen dekbed aan. Wij zijn ervan overtuigd dat anti-allergene materialen en hoogwaardig microvezel zorgen voor een comfortabelere en schonere slaapervaring. Om je vraag ‘Wat is een goed dekbed?’ daarmee nog beter te kunnen beantwoorden, raden wij ons Zelesta Easybed beddengoed aan. Hoge kwaliteit polyester microvezel en zéér geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast kunnen deze 2-in-1 dekbedden in zijn geheel in de wasmachine, wat de goede zorg voor je bed en je lichaam een stuk gemakkelijker maakt. ​

4. Lichamelijke klachten? Gun jezelf ook hier een stukje ontzorging

Het afhalen, wassen en opmaken van beddengoed is bij maar weinig mensen een favoriete klus. Hoe denk jij daarover? Zeker wanneer je vroeg of laat tegen lichamelijke klachten aanloopt, zien wij deze huishoudelijke klus bij Zelesta als zonde van ieders tijd en energie. Kies daarom voor beddengoed dat effectief ontlast bij rug-, heup- of nekklachten en bijvoorbeeld klachten die horen bij reuma, artrose en de ademhaling. Je mag het jezelf echt wat gemakkelijker maken en dat geldt ook in de slaapkamer. Met een compact, lichtgewicht, wasbaar en bovenal goed dekbed maak je iedere dag net wat zorgelozer. Hoe fijn zou het zijn als het opmaken van je bed vanaf nu geen opgave meer is?

5. Wat betekent comfort voor jou?

Een goede nachtrust is geen bijzonder voorrecht; het is voor iedereen. Wij zijn van mening dat een goed dekbed het ideale startpunt is voor een lichter leven. Sta dus gerust even stil bij de vraag wat comfort in de slaapkamer voor jou betekent. Wat vind je prettig op het gebied van vulling en gewicht? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat beddengoed niet te zwaar op het lichaam ligt? En heb je wel eens last van nachtzweten? Verdiep je in jouw verschil tussen nacht en nachtrust. Onze tip? Kies voor een fijne, luchtige stof die effectief verkoelt bij nachtzweten en goed warmteregulerend is. Een vulling met een holle microvezel structuur, bijvoorbeeld.

Dus, wat is een goed dekbed voor een fijne en gezonde nachtrust?

Hebben we je weer iets verder kunnen helpen in je onderzoek naar een goed dekbed? Dat doet ons deugd. Een comfortabele en gezonde nachtrust én er iedere ochtend weer fris tegenaan kunnen, is namelijk ons hoogste streven. Mogen we je verder inspireren met ons 2-in-1 wasbare, zachte beddengoed? Op alle 5 de bovenstaande punten laten wij bij Zelesta fijne dromen werkelijkheid worden.

Slaap zacht.

Terug naar blog