Om deze 6 voordelen moet ook jij voor een boxspring bed kiezen.

Om deze 6 voordelen moet ook jij voor een boxspring bed kiezen.

Om deze 6 voordelen moet ook jij voor een boxspring bed kiezen.

Zit je erover te twijfelen om een boxspring aan te schaffen maar ben je er nog niet helemaal uit? Wij hebben de voordelen van een boxspring bed op een rijtje gezet zodat jij zeker weet dat jij het juiste bed aanschaft. 

Voordat we de voordelen van een boxspring bespreken is het handig om precies te weten wat een boxspring bed is. Een boxspring bed is in principe een verzamelnaam en omvat de boxspring (een bedbodem met vering), een of twee matrassen, vaak nog een topmatras en een hoofdboord en tot slot de poten. Een boxspring is dus eigenlijk alleen de bedbodem, een boxspring bed het totale plaatje. Handig om te weten is dat alle boxspring bedden bij Zelesta als volledig bed verkocht worden. 

Het verschil met een normaal bed is dat een normaal bed in principe alleen een bedframe (of ledikant) bevat met een lattenbodem. Op het frame en de lattenbodem komt het matras. Het bevat dus een stuk minder vering en comfort dan een boxspring bed. 

 

Voordeel 1. Een boxspring bed symboliseert luxe

Niet al te lang geleden werden boxspring bedden alleen gebruikt in hotels. Dit omdat ze ultiem comfort bieden en er luxueus uitzien, perfect om hotelgasten te voorzien van een fijne nachtrust. Momenteel zijn boxspring bedden de meest verkochte bedden in Nederland, mede door hun vele voordelen. Ben je dus op zoek naar een bed waarmee je elke nacht het comfort van een hotel in huis haalt? Kies dan voor een stijlvolle boxspring en transformeer je slaapkamer. 

 

Voordeel 2. Een boxspring biedt meer comfort

Uiteraard is het voor iedereen anders of de voorkeur uitgaat naar een boxspring of een bedframe, maar qua comfort wint een boxspring bed zonder meer de wedstrijd. Het voordeel van een boxspring bed is dat je namelijk extra vering hebt, zowel in de boxspring als in het matras. Dit creëert optimale ondersteuning en een ultiem ligcomfort. Daarbij is de boxspring vaak ook hoger dan een normaal bedframe waardoor in en uit je bed stappen een stuk makkelijker gaat.

Wat we je wel graag als advies mee willen geven is dat je soms even goed na moet denken over de matraskeuze. Je kan kiezen voor een matras met een geïntegreerd topmatras, of voor twee losse matrassen met daarop een topmatras. Waar je beter niet voor kan kiezen zijn twee losse matrassen zonder topmatras, omdat je dan mogelijk de beruchte matrasspleet creëert. 

 

boxspring met geïntegreerde topper

Voordeel 3. Een boxspring bed kan elektrisch verstelbaar zijn

Als je echt opzoek bent naar luxe en comfort, dan kan je er nog een schepje bovenop doen. Er zijn namelijk ook boxspring bedden op de markt met als extra voordeel dat ze elektrisch verstelbaar zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld bij zowel het hoofdeind als het voeteneind te verstellen, zodat je altijd jouw ideale slaap- en ontspanhouding kan creëren.  

 

Voordeel 4. Er is altijd een boxspring bed te vinden die mooi in je kamer past

Los van het feit dat een boxspring bed vele voordelen heeft op je nachtrust, geeft het ook nog eens je interieur een upgrade. Een boxspring bed zorgt namelijk vrijwel direct voor een rustige en luxe uitstraling en daarbij is er onwijs veel keuze in kleur, materiaal en design om een bed te kiezen die helemaal bij je slaapkamer past. 

Leuke toevoeging: doordat een boxspring zacht is van de buitenkant heb je geen last meer van je voet of been stoten aan je harde bedrand. Ideaal als je een slaapkamer hebt met wat minder ruimte. 

 

Voordeel 5. Een boxspring is een duurzame keuze

Het is wellicht even een investering, maar met een boxspring heb je jarenlang slaapplezier. Het wordt aangeraden eens in de 10 jaar de matrassen te vervangen, maar de boxspring zelf gaat met zuinig gebruik minimaal 25 jaar mee. Een groot voordeel ten opzichte van het ouderwetse bedframe, waar we allemaal de problemen kennen van latten die uit de bodem vallen of hout dat na enkele jaren bij het grofvuil kan. 

 

Voordeel 6. Een boxspring bed creëert ruimte

Een groot voordeel van boxspring bedden is dat ze soms opbergboxen bevatten. Als je ruimte tekortkomt in je slaapkamer of je wilt op een gemakkelijke manier meer rust creëren in je slaapkamer, dan is een boxspring bed met opbergruimte ideaal voor jou. Voor een goede nachtrust dien je te slapen in een rustige en opgeruimde kamer, en wat is er nu handiger dan een bed die dat voor je kan realiseren? 

Zoals je ziet zijn er vele voordelen aan het kiezen voor een boxspring. Daarbij zijn er onwijs veel boxspring bedden op de markt en heeft ieder bed zo zijn eigen specificaties. Wij van Zelesta helpen je graag verder als je er niet helemaal uitkomt. Via onze contactpagina kan je ons bereiken, zodat wij je kunnen helpen aan het bed van je dromen. Terug naar blog