Beste hoofdkussen | Wat is een goed hoofdkussen?

Beste hoofdkussen | Wat is een goed hoofdkussen?

Wat is een goed hoofdkussen? Ontdek het beste hoofdkussen voor iedere slaper 

De lange slaper, onrustige slaper, buikslaper, zijslaper of de slaper met nek- of rugklachten. Voor iedere slaper, woeler en dromer hebben wij bij Zelesta hetzelfde doel: ultiem slaapcomfort waarbij levenskwaliteit cadeau komt. Dat doen we niet alleen met een bijzonder fijn dekbed, maar ook met kussens. Regelmatig helpen wij klanten op weg: wat is een goed hoofdkussen bij nekklachten, wat is een goed kussen voor zijslapers of wat is over het algemeen het beste kussen voor een fijne nachtrust? Lichter leven begint in de slaapkamer, dus ook bij de keuze voor een fijn kussen. Mogen wij je adviseren? 

Zo kies je het beste hoofdkussen: van slaaphouding tot lichamelijke klachten  

De keuze voor het beste hoofdkussen begint bij de vraag wat voor slaaphouding je normaliter hebt en of je lichamelijke klachten hebt. Bij slaaphoudingen kun je denken aan slapen op je buik, rug of zij. Met klachten doelen we op een gevoelige nek of rug tijdens of na de nachtrust, reuma of ademhalingsklachten. Zelesta geeft om jouw nachtrust, dus neem hier gerust de tijd voor en analyseer je nachtrust zorgvuldig. Hoe val je in slaap, woel je veel en in welke houding word je wakker? Schrijf dit ‘s ochtends op en kijk dit een paar dagen aan. Wanneer je dit voor jezelf scherp hebt, kun je verder in je zoektocht naar het beste hoofdkussen en zo je nachtrust opnieuw betekenis geven. 


Wat is een goed hoofdkussen bij nekklachten? 

Nekklachten ontstaan op allerlei manieren en kunnen tijdelijk, maar ook chronisch zijn. Helaas is niet altijd goed te herleiden waar de klachten vandaan komen. Heb je bijvoorbeeld een verkeerde beweging gemaakt, te lang in een bepaalde houding gezeten of ligt het permanent aan je slaaphouding? Ook ontstaan nekklachten vaak als gevolg van stress- en spanning. De keuze voor een goed hoofdkussen kan wonderen verrichten en het dagelijks leven ook echt lichter maken. Ons advies voor een goed hoofdkussen bij nekklachten? De Zelesta Wonderpillow Airbox, omdat: 

  • Het kussen is gevuld met Syndon vezels, wat het enerzijds stevig maakt en anderzijds zorgt voor een natuurlijk liggevoel
  • De vulling uitneembaar is, waardoor je zelf kunt ‘experimenteren’ met de stevigheid 
  • Het hoofdkussen niet alleen nekklachten effectief verlicht, maar ook eventuele rug- en schouderklachten. 

Daarnaast is dit kussen anti-allergeen en erg geschikt voor de gevoelige huid. Niet geheel toevallig dat dit één van de meest bestelde kussens uit onze collectie is. 


Ontdek onze kussenslopen voor een optimale slaapervaring 

Heb jij een goede keuze kunnen maken? Dat vinden we fijn! Schroom niet om alsnog contact met ons op te nemen voor meer advies. Wij geven om jouw nachtrust. Zo schreven we eerder een blog over de keuze voor een goed dekbed. Voor de complete slaapervaring bieden we daarnaast fijne skincare kussenslopen: slopen vervaardigd uit satijn. Zo geniet je van een volledig anti-allergeen kussen, wat bijdraagt aan: 

  • De vochtbalans in huid en haar 
  • Regulering van de talgproductie en een polijstende werking 
  • Kalmering van een vurige huid 
  • Bestrijding van acné en onzuiverheden 
  • Een verkoelend effect op het lichaam

Lichter leven begint bij de keuze voor goede kussens  

Voor de onrustige dromers, de moeilijke slapers, de tevreden slapers en de woelers: een goede en fijne nachtrust is in onze ogen namelijk geen voorrecht, maar bedoeld voor iedereen. Dat wij die nachtrust opnieuw betekenis mogen geven, is een ontzettend dankbare en waardevolle taak. Gun jezelf een zorgeloze plek van ontspanning; een lichter leven begint onder andere bij de keuze voor het beste hoofdkussen. 

Geniet van je dag en slaap zacht! 

Terug naar blog