Wat is een wasbaar dekbed?

Een wasbaar dekbed is eendelig en kun je daarom in zijn geheel in de wasmachine stoppen. Dit is een dekbed met vaste hoes, waardoor een overtrek overbodig is. Een wasbaar dekbed zonder overtrek is voorzien van een zachte buitenstof die dient als hoes. Dat is niet alleen makkelijker wassen, maar is ook een stuk hygiënischer.

wasbaar dekbed aanschaffen

Waarom een wasbaar dekbed aanschaffen?

Wasbare dekbedden zorgen ervoor dat je niet meer met overtrekken hoeft te stoeien. Zowel bij het opmaken, als bij het verschonen van je bed en tijdens het slapen niet. We weten immers allemaal wat een nachtmerrie het kan zijn om je dekbed op de juiste manier in een overtrek te krijgen en ervoor te zorgen dat deze niet verplaatst.

Met een dekbed met vaste hoes kost het opmaken van je bed minder tijd en moeite. Daarnaast kun je je bed makkelijker en sneller verschonen. Je kunt het dekbed zonder overtrek namelijk direct in de wasmachine en droger stoppen, waardoor je in een mum van tijd weer een schoon bed hebt.

In tegenstelling tot een dekbed met een aparte hoes, kun je een wasbaar dekbed zonder overtrek prima iedere week wassen. Zo houdt je huisstofmijt, schimmels en bacteriën weg. Dit zorgt niet alleen voor een betere nachtrust, maar is ook beter voor je gezondheid.

voordelen wasbaar dekbed fris dekbed

Wat zijn de voordelen van een wasbaar dekbed?

  • Geschikt voor de wasmachine.
  • Droogt snel in de buitenlucht of wasdroger.
  • Geen dekbedovertrek meer nodig.
  • Fluweelzachte en stijlvolle tijk.
  • Temperatuurregulerende vulling.
  • Ruime collectie aan gekleurde dekbedden.
  • Anti-allergisch en hygiënisch.
  • Geschikt voor meerdere seizoenen.

Dekbedden zonder overtrek worden steeds populairder. Ze maken je leven niet alleen overdag maar ook ‘s nachts een stuk aangenamer. Overdag bijvoorbeeld bij het opmaken en wassen van je beddengoed. En ‘s nachts reguleert een wasbaar dekbed je lichaamstemperatuur en voorkomt het overmatig zweten net zoals allergische reacties.

WASBAAR DEKBED 2 KANTEN KLEUREN

Zijn er ook nadelen aan een dekbed zonder hoes?

  • Minder afwisseling mogelijk qua design.
  • Wasinstructies zijn belangrijk om op te volgen.

Bij een dekbed met een apart overtrek, kun je ervoor kiezen om bij het verschonen van je beddengoed een ander overtrek om je dekbed te doen. Bij een dekbed met een vaste hoes kan dit niet. Maar gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden.

Naast wasbare bedrukte dekbedden met stijlvolle patronen, hebben we bij Zelesta ook hoesloze dekbedden met twee verschillende kanten. Bijvoorbeeld in de kleuren turquoise en beige of lichtgrijs en zeegroen. Zo kun je je slaapkamer van tijd tot tijd toch een verfrissende look geven.

Bovendien weten we uit ervaring dat onze wasbare dekbedden langer mooi blijven als ze op de juiste manier worden gewassen. Zo raden we aan om een hoesloos dekbed niet te heet te wassen, tenzij dat echt nodig is. Daarom is wassen op 40 °C vaak voldoende en kan dit de levensduur van een wasbaar dekbed aanzienlijk verlengen. Verder hoeft het aantal toeren ook niet hoger te zijn dan 800 omdat al onze wasbare dekbedden sneldrogend zijn. Dit geldt voor zowel drogen in de buitenlucht als in de wasdroger.

Bestel gelijk een wasbaar dekbed:

1 van 8

Veelgestelde vragen over een wasbaar dekbed